Bitterballen frituren achter de douane

Naomi Vreeburg

28 mei 2016 16:00

bitterballen

De bitterballen op Schiphol te duur? Frituur ze zelf met behulp van een mok, een stijltang en een flinke plens olie uit het foodcourt.

Vertraging op Schiphol en hier een hapje eten, kost je een hoop geld. Dus toen gasthoofdredacteur Rolf Hut de prijs van wat bitterballen zag, was zijn eerste reactie: die bal frituur ik zelf wel! En zo geschiedde.

Achter de douane kocht Rolf een pak ingevroren bitterballen, een stijltang, een mok en een salade waar een zakje olie bij zat. Hij ging ermee aan de slag en had na veel geduld een lekkere portie bitterballen gemaakt. “Na een bal of 98 heb je de aankoopkosten van de tang en de mok eruit en ben je goedkoper uit dan wanneer je in de lounge bitterballen had verkocht.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit is een stukje uit het artikel ‘Makerspace Schiphol’, te vinden in KIJK 6/2016. Voor dit stuk onderzocht de MacGyver-wetenschapper welke spullen je kunt knutselen achter de douane.



De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."








Meer Artikelen