3 verdachte natuurrampen

KIJK-redactie

04 december 2016 13:00

natuurrampen

Niets zo veranderlijk als het weer. Complotdenkers nemen deze betekenis wel heel letterlijk.

Natuurrampen zijn gebeurtenissen die ons altijd kunnen overkomen: de mens kan daar niet heel veel aan doen. Maar volgens complotdenkers zijn sommige natuurrampen wel bewust veroorzaakt door de mens. Drie voorbeelden.

Overstromingsplan

Eind augustus 2005 trok de orkaan Katrina over het zuiden van de VS. Honderden Amerikanen verloren het leven en er werd voor ruim 150 miljard dollar schade aangericht.Stock photo of Hurricane Katrina in full force over the Gulf of Mexico just prior to hitting New Orleans on August 28, 2005. This satellite image is provided by the NOAA public domain archives and has been enhanced and optimized by Acclaim Images. Er doen verhalen de ronde dat, toen de storm naderde, de dijken rond de laaggelegen zwarte wijken van New Orleans werden opgeblazen om ervoor te zorgen dat de stad na de ramp overwegend blanke inwoners zou hebben.

Bad vibes

Haïti werd op 12 januari 2010 getroffen door een aardbeving die minstens 160.000 inwoners van dat Caribische land het leven kostte.natuurrampen Maar was het wel een natuurramp? Hugo Chávez, de toenmalige president van Venezuela, stelde dat een Amerikaans ‘aardbevingswapen’ deze catastrofe had veroorzaakt. En dat allemaal als voorbereiding van een plan om Iran door middel van kunstmatige aardschokken op de knieën te krijgen.

Israël vs. Japan?

Geen land dat zoveel ervaring met aardbevingen en tsunami’s heeft als Japan. Toch werd het op vrijdag 11 maart 2011 precies door deze natuurverschijnselen verrast, met de kernramp van Fukushima als grootste gevolg. Maar kwam dat omdat Japan, zoals wordt beweerd, uranium verrijkte voor Iran, en Israël voor de Japanse kust een atoombom tot ontploffing bracht om dat te dwarsbomen?

Dit is een kader uit het Complot!-artikel ‘Dood en verderf uit de diepte’, dat gaat over de Tsunami van 26 december 2004. Het artikel is te vinden in KIJK 1/2017, die in de winkel ligt vanaf 15 december tot en met 18 januari. 

Meer informatie:

Tekst: Leo Polak










Meer Artikelen