Nederlander bezoekt verlaten arcadehal in Fukushima

Laurien Onderwater

2019-01-24 15:59:13

Fukushima

Om de een of andere reden trekken verlaten gebieden als Tsjernobyl en Fukushima sommige reizigers alleen maar aan.

In maart 2011 werd de oostkust van Japan getroffen door een aardbeving, gevolgd door een verwoestende tsunami. De kerncentrale in de buurt van de stad Fukushima raakte hierbij ook zwaar beschadigd. Fukushima geldt daarom als een van de grootste kernrampen ooit, waarbij er een enorme hoeveelheid radioactief materiaal terechtkwam in de Stille Oceaan.

Sinds de ramp ligt het gebied er maar verlaten bij. Voor sommige reizigers – of zogenoemde urban explorers – is dat juist een groot voordeel. Deze avonturiers bezoeken achtergelaten plekken maar wat graag. Zo ook de Nederlander Bob Thissen die het YouTube-kanaal Exploring the Unbeaten Path beheert. Hij bezocht onlangs een arcadehal in het geteisterde gebied. En bij het zien van die beelden lopen de rillingen je over de rug.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: YouTube

Beeld: 123RF

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys