Tentoonstelling: Overal muziek

kijkmagazine

2015-09-15 13:00:25

De tentoonstelling Overal muziek laat je kennismaken met oude muziekapparaten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Niet muziek an sich, maar de apparaten die nodig zijn om muziek te (re)produceren, staan centraal in de tentoonstelling Overal muziek in Teylers Museum. Dat levert een intrigerende verzameling objecten op: je krijgt wasrolspelers, grammofoons en radio’s te zien, maar ook bijvoorbeeld een Moogsynthesizer en een vroege elektrische gitaar.TENTOONSTELLING Overal muziek poster

Daarnaast zijn er allerlei historische geluidsfragmenten te beluisteren, waaronder de allereerste opnames uit de negentiende eeuw, en mag je af en toe met je vingers aan zo’n oud apparaat zitten.

Al met al een erg leuke tentoonstelling, die wel wat meer scoort met nostalgie en verwondering dan met inzicht in de daadwerkelijke techniek. Maar wie maalt daarom, als je mag experimenten met een heuse theremin.

Teylers Museum, Haarlem | entree volwassene €12,- | tot en met 25 oktober 2015


Meer Artikelen

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.