Tentoonstelling: Romeinse kust

Laurien Onderwater

2016-06-25 16:00:26

romeinse kust

De vrij kleine tentoonstelling Romeinse kust geeft je een indruk hoe de Romeinen aan de Nederlandse kust hebben geleefd.

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is nu de tentoonstelling Romeinse kust te zien. Hier ontdek je hoe de Romeinen circa 2000 jaar geleden nabij de Nederlandse kust leefden en werkten.

De forten (de castella) zijn nagebouwd in de vorm van maquettes en de reconstructietekeningen, gebaseerd op archeologisch onderzoek, geven je een vleugje mee van het Romeinse leven aan de kust. Ook worden er een aantal objecten tentoongesteld die in de oude steden zijn gevonden. Zoals wapens, handelswaar en zelfs een schedel – afkomstig van een lijk dat in een put is gedumpt.

Half uurtje

 

De tentoonstelling is niet razend spectaculair en vrij klein; met een half uurtje heb je het wel gezien. Toch is het interessant om te weten welke plekken de Romeinen destijds hebben bezet en wat ze er teweeg hebben gebracht.

Romeinse kust is ook leuk voor de kleintjes: voor hen is er een spel met Romeinse bootjes om de kust af te speuren.

*** | Rijksmuseum van Oudheden Leiden | entree volwassene €9,50 | tot en met 25 september 2016

Beeld: Mikko Kriek


Meer KIJK tipt

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.