Google Maps legt UFO vast?

Karlijn Klei

22 December 2018 12:59

Aliens are coming! Althans, volgens sommigen. Want het mysterieuze ding op deze Google Maps-foto zou weleens een UFO kunnen zijn, of is het toch iets minder spannends?

Als je weleens een mislukte panoramafoto heb gezien, weet je dat het maken van een 360 gradenfoto best lastig kan zijn. Helemaal als je met bewegende voorwerpen te maken hebt. Zelfs Google Maps lijkt er weleens moeite mee te hebben. En dat levert soms leuke plaatjes en discussies op, want wat is toch dat gekke ding op deze foto?

Lees ook: Wat zien we hier op Google Earth?

Bermudadriehoek

Door de foto van een moeras in het Amerikaanse Florida, sloeg de fantasie van sommige mensen flink op hol. Zo dichtbij de Bermudadriehoek moest het wel gaan om iets mysterieus. Een UFO misschien, want je weet maar nooit?

Helaas voor de alienjagers kwam men al heel gauw met een veel waarschijnlijkere verklaring op de proppen. Als je iets beter naar het object kijkt, doet het namelijk toch meer aan iets anders denken.

Zwaluwstaart

Het Unidentified Flying Object is dus misschien toch niet zo mysterieus. Want het object lijkt toch wel verdacht veel op een fladderende vlinder die door de bewegende Googlecamera een beetje maf is afgebeeld.

Een swallowtail, vrij vertaald als zwaluwstaartvlinder, zou het weleens kunnen zijn. En dan de Papilio palamedes misschien – een vlindersoort die niet alleen zo’n zelfde patroon op zijn vleugeltjes heeft, maar ook veelvuldig in de moerassen van Florida voorkomt. Mysterie opgelost.

Bronnen: IFLScience, Science Alert, The Sun

Beeld: Google Maps

Nu in onze webshop: de KIJK-scheurkalender 2019! Deze staat vol intrigerende feiten uit de wereld van de wetenschap en technologie. Met leuke quotes, plus elke dag een ‘verjaardag’: van een bijzonder persoon of een opmerkelijke gebeurtenis. Bestel de scheurkalender hier.


Meer Foto's