Lawaai maakt eten minder lekker

André Kesseler

16 oktober 2010 13:00

Wetenschappers hebben mogelijk ontdekt waarom het eten aan boord van een vliegtuig zo slecht smaakt.

De broodjes gaan dan nog wel. Maar het warme ‘eten’ dat je in een vliegtuig op voorgeschoteld krijgt is meestal niet te kanen. Wetenschapper Andy Woods van Unilever en de universiteit van Manchester deed er onderzoek naar. Hij denkt dat geluid een belangrijke rol speelt.

Hij deed een test met 48 mensen die allemaal werden geblinddoekt en via een koptelefoon harde geluiden te horen kregen of in stilte hun biscuitjes en chips op mochten eten. De conclusie: mensen vinden hun voedsel minder zout of zoet, maar wel knapperiger als ze tijdens het eten aan lawaai worden blootgesteld. Woods: “Het lijkt erop dat dat effect te maken heeft met waar de aandacht naar uitgaat; harde achtergrondgeluiden leiden de aandacht af van het voedsel.”

Bronnen: BBC News



De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."








Meer Nieuws