Robots runnen Japans hotel

Naomi Vreeburg

07 February 2015 16:00

In juli zal Japan een robothotel openen in themapark Huis ten Bosch.

Inchecken, koffie bestellen en vragen of de nootjes in de minibar serieus zo duur zijn; mensen zullen je hierbij niet helpen in een hotel dat Japan deze zomer zal openen. Het Henn-na hotel, dat ‘vreemd hotel’ betekent, bestaat voornamelijk uit mechanisch personeel. En nee, de staff ziet er niet zo uit als de cast van Robocop, maar als een team vriendelijke, jonge Japanse vrouwen.

Gezichtsherkenning

De bots zullen dienen als receptionisten, schoonmakers, obers en portiers. Ze zijn in staat om met de bezoekers te praten in het Japans, Chinees, Koreaans en Engels. Om het gesprek niet al te ‘stroef’ te laten verlopen, gebruiken de robots handgebaren, knipperen ze met hun ogen en glimlachen ze vriendelijk naar je.

Niet alleen het personeel is up-to-date. De gasten kunnen kiezen of ze een sleutel willen gebruiken om hun kamer te openen of dat ze een deur willen die opengaat door middel van gezichtsherkenning. Ook zal er geen airconditioning aanwezig zijn in het hotel, maar een systeem dat de kamertemperatuur aanpast aan de lichaamswarmte van de logés.

Nederlands tintje

Het futuristische hotel is onderdeel van themapark Huis ten Bosch waarin een typisch Nederlands stadje is nagebouwd. Als je er een nachtje wilt doorbrengen, kan dit al vanaf 52 euro. Dit is goedkoper dan de andere etablissementen in het park; het hotel wordt immers draaiende gehouden op duurzame energie en robots zijn nu eenmaal blijer met een goedkoop schroefje dan met een topsalaris.

Bron: Livescience

Beeld: Osaka University


Meer Nieuws