Skaters vallen letterlijk voor mooie vrouwen

KIJK-redactie

06 March 2010 13:00

Mooie vrouwen zijn levensgevaarlijk. Uit Australisch onderzoek blijkt dat mannen meer risico’s nemen als er vrouwelijk schoon in de buurt is. En dat kan vervelende gevolgen hebben.

Bill von Hippel van de Universiteit van Queensland voerde een experiment uit met een aantal skateboarders. Uit dit veldonderzoek bleek dat de skaters beduidend meer risico’s nemen als er een mooie vrouw staat te kijken. Ook steeg de hoeveelheid testosteron van de stuntende mannen. Deze combinatie leidde weliswaar tot meer succes, maar ook tot veel meer valpartijen.

Vallende skaters zijn nog tot daar aan toe. Maar volgens Von Hippel is het ook mogelijk dat hetzelfde effect optreedt bij mannelijke automobilisten waar een mooie vrouw naast gaat zitten. En dan is het nemen van wat extra risico toch een stuk gevaarlijker.

Professor Von Hippel heeft een historische verklaring voor dit alles. “Mannen hebben altijd met elkaar moeten strijden voor vruchtbare vrouwen. De winnaars van deze strijd konden hun genen doorgeven aan de volgende generaties. Het nemen van risico’s is te linken aan deze competitieve paringsstrategie. Het is een soort hormonaal gestuurde uiting van de eigen kracht en gezondheid voor potentiële partners.”

Bronnen: University of Queensland, via PhysOrg.com

Beeld: Marcus Österberg










Meer Mens