Gegiechel om de LHC

Naomi Vreeburg

2017-06-23 16:00:12

LHC restwarmte

Mensen op Twitter gaan los omdat de Large Hadron Collider door een typefout een ietwat schunnige naam krijgt.

Het is best een lastig woord om in een keer goed in te tikken: Large Hadron Collider. En dan kan het natuurlijk gebeuren dat je twee lettertjes omdraait en Hardon schrijft. Niet bepaald een boeiende typefout voor mensen die de Nederlandse taal spreken, maar voor de Engelsen en Amerikanen reden om rode oortjes te ontwikkelen. Hardon is voor hen namelijk een andere benaming voor een erectie.

Ook Anne Thériault, een blogger uit Toronto die voornamelijk schrijft over feminisme en het ouderschap, is dat nu ook opgevallen. Ze ontdekte zelfs dat dit foutje veelvuldig op de site van CERN – de organisatie achter de deeltjesversneller – staat geschreven en plaatste dit gegeven op haar Twitteraccount.

(Overigens heeft CERN de typefouten niet zelf gemaakt. Het zijn verwijzingen naar posters van bijvoorbeeld studenten en wetenschappelijke artikelen.)

Haar post zorgde voor aardig wat retweets en likes. En ook bleven de reacties niet uit, zoals ‘Or they are really, really excited by science’, ‘I don’t want to know what the observables at the large hardon are’ en ‘It’s a very stimulating machine’. Meer hilarische opmerkingen vind je onder haar Twitterbericht.

Bronnen: The Verge, IFL Science

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. (Gebruik de code ‘gratisverzending’ en je betaalt geen verzendkosten!) Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys