Groene thee verkleint kans longkanker

KIJK-redactie

2010-01-19 10:49:53

Wetenschappers uit Taiwan hebben ontdekt dat het drinken van één kopje groene thee per dag de kans op longkanker verkleint.

Bij het onderzoek waren 170 personen met longkanker en 340 gezonde proefpersonen betrokken. De wetenschappers vroegen de proefpersonen naar hun rokersgewoontes, eetgewoontes (aten ze veel groente en fruit) en medische familiegeschiedenis. Ook werd er gekeken of ze bepaalde genen hadden die worden geassocieerd met longkanker.

Uit het onderzoek bleek dat rokers en niet-rokers die iedere dag groene thee dronken vijf keer minder kans hadden op het krijgen van longkanker dan mensen die dat niet doen. En rokers die iedere dag groene thee nemen, hebben zelfs bijna dertien keer minder kans dan rokers die het warme drankje niet drinken.

In groene thee zitten anti-oxidanten die het ontstaan van kanker remmen. Daarnaast helpen ze tegen bijvoorbeeld psoriasis, hart- en vaatziekten, tandbederf enzovoort.

Bronnen: EurekAlert!


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.