Boston Dynamics’ Spot is eindelijk te koop

Laurien Onderwater

25-09-2019 15:59:26

Spot

Kun je wel een helpende ‘hand’ gebruiken in je bedrijf? Dan is het binnenkort mogelijk om robothond Spot aan te schaffen.

Hij inspecteert bouwlocaties, kan traplopen en is ook niet vies van een potje schudden met de kont. We hebben het hier over Boston Dynamics’ trouwe viervoeter Spot. En na jaren opscheppen en anderen lekker maken, stelt het bedrijf de robot nu eindelijk beschikbaar. Een prijs is alleen nog niet bekendgemaakt.

Lees ook:

Toestemming vragen

Boston Dynamics maakt het zijn potentiële klanten echter niet makkelijk. Als je als bedrijf de robot wil kopen, moet je “ofwel een overtuigende toepassing hebben of over een ontwikkelteam beschikken waarvan wij geloven dat het iets heel interessants kan doen met de robot”, aldus Michael Perry, werkzaam bij Boston Dynamics. Het bedrijf moet wel kieskeurig zijn, want het aantal Spot-robots is schaars.

De 75 kilo wegende Spot is een kei in obstakels vermijden en traplopen, dit dankzij LIDAR en stereocamera’s. En omdat Spots voor- en achterkant is uitgerust met sensoren, navigeert hij makkelijk door trappenhuizen en smalle gangen, en wandelt hij simpelweg achteruit wanneer er geen ruimte is om te keren. Bedrijven kunnen de robot in huis halen om inspecties te laten uitvoeren, en als Spot wordt uitgerust met een methaandetector is hij ook in staat gaslekken te detecteren.

Dat de hond populair is, wisten we al, maar werd nog eens bevestigd toen Boston Dynamics het filmpje publiceerde van de lancering. Binnen een dag is het al ruim een miljoen keer bekeken op YouTube.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: IEEE, Gizmodo

Beeld: Boston Dynamics

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes