Efteling maakt de Droomvlucht in VR

Laurien Onderwater

21-11-2017 12:59:20

Efteling

Een medewerker van de Efteling komt met een goed alternatief voor de Droomvlucht voor mensen met een beperking: Virtuele Droomvlucht.

De Droomvlucht. Wie kent deze overdekte attractie van de Efteling niet? Helaas nog steeds een grote groep mensen. Want de Droomvlucht is een van de weinige attracties in het park die, vanwege veiligheidsredenen, niet toegankelijk is voor mensen met een beperking. Daar wil de Efteling verandering in brengen: in het voorjaar van 2018 komt het grote attractiepark met de ‘Virtuele Droomvlucht’.

Virtuele ervaring

De Droomvlucht in VR houdt rekening met alle zintuigen. Dankzij virtual reality en andere technieken zien, voelen, ruiken en horen mensen met een beperking hetzelfde als wat een bezoeker in de werkelijke attractie ervaart. Door middel van een koptelefoon en microfoon is de gast van de VR-editie verbonden met zijn gezelschap, en door een wind in het gezicht te blazen, lijkt het net alsof de gast snelheid maakt. De attractie wordt dus alsnog samen beleefd.

Het idee is bedacht door Efteling-medewerker Freek Teunen die zich afvroeg waarom er nog geen alternatief was voor de Droomvlucht voor parkgasten met een beperking. Hij werkte zelf het idee uit en presenteerde het vervolgens aan de Raad van Bestuur die er ook enthousiast over was. Komende maanden wordt de nieuwe beleving gerealiseerd. Naar verwachting kunnen de eerste gasten met een beperking in het voorjaar van 2018 de Virtuele Droomvlucht beleven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Efteling

Beeld: Efteling

Lees ook: 

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis