Techionista: koude én warme drankjes in een thermosfles

KIJK-redactie

26-06-2016 13:00:04

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Golchi houdt dranken warm én koud.

Toegegeven: ik heb nog nooit in mijn leven te kampen gehad met dit dilemma. Maar stel nou dat je zowel koude als warme drank mee wil nemen onderweg en je hebt echt maar plek voor 1 thermoskan… dan is er nu de oplossing! Dames (en heren): meet Golchi. Golchi is de slimme thermosfles die warme drank 12 uur warm houdt, en koude drank 24 uur koud. En dat in tegelijkertijd in één fles.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Hoe werkt het?

Golchi bestaat uit verschillende compartimenten die je van volgorde kunt veranderen. Voor wie de fles wil vullen met koude en warme drank tegelijk, is er een compartiment voor warme drank, dan een tussenstukje waar je bijvoorbeeld M&M’s in kwijt kunt, en dan volgt een volgend compartiment voor je koude drank. Aan beide kanten van de fles zit een drinkopening en je kunt met een handig schuifje aangeven aan welke kant je je bekkie dreigt te verbranden en aan welke kant niet. Wil je alleen maar koude of warme drank? Dan pas je de volgorde van de compartimenten aan, en krijg je simpelweg een fles voor één drankje. Easy does it.

Golchi

Hebben?

Zoals ik al zei: ik heb nog nooit de noodzaak gevoeld twee drankjes in één fles te gieten. Maar hé, wie weet lost dit voor jou wél een onoverkomelijk probleem op. In dat geval: sla je slag op Kickstarter. Voor de echte early-bird-aanbieding ben je al te laat, maar je kunt er nog wel een scoren voor 39 dollar. Scheelt toch een tientje met de verwachte retailprijs. Zoals altijd met Kickstarter-projecten: nog wel even geduld, want Golchi komt naar verwachting pas in december op de markt.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes