Lucy brengt zonlicht in huis

Naomi Vreeburg

2016-10-15 10:45:22

lucy

Het robotje Lucy volgt de zon en laat het licht in je kamer schijnen.

Staat jouw huis of kantoor vrijwel altijd uit de zon? Lucy schiet te hulp. Deze stijlvolle robot van 40 centimeter weet het zonlicht naar je kamer te krijgen met behulp van spiegels. En ze gaat behoorlijk hard op crowdfundplatform Indiegogo. Met nog 12 dagen te gaan heeft het robotje al ruim vijf keer zoveel geld opgehaald als nodig.

Speciale sensor

Hoe werkt Lucy? De robot zet je buiten of binnen, gericht op je kantoor of huis. Met een speciale sensor zoekt ze vervolgens het zonlicht op. Hierna draait ze haar spiegels zo dat het licht in de juiste richting wordt weerkaatst.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Op deze manier produceert de robot 10.000 lumen aan licht (een ‘ouderwetse’ gloeilamp geeft 750 lumen) over een afstand van 33 meter. En ze is ook grotendeels autonoom; de robot gebruikt de zon om zichzelf van energie te voorzien.

Licht uit, Lucy aan

Wat is het beoogde doel van de maker van het botje, Diva Tommei? “Mensen kunnen met Lucy de lichten langer uitlaten”, vertelt Tommei aan Mashable. “En op die manier, uiteraard, hun energierekening naar beneden brengen.” En, zo benadrukt ze, dit zou ook goed zijn voor het milieu.

Ben je overtuigd en wil je dit zonnetje in huis zo snel mogelijk hebben? Early-birds betalen 199 dollar voor een exemplaar.

Lucy

Bronnen: Indiegogo, Mashable


Meer Filmpjes

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.