Robot-toilet neemt smerig klusje over

Laurien Onderwater

13-11-2017 15:59:20

toilet

Toiletten schoonmaken. Wat een ellendige klus is dat. Daar speelt het bedrijf SpinX mooi op in met deze robotische poepdoos die zichzelf schoonmaakt.

Robots kunnen veel. Heel veel. En als ze toch veel van onze taken overnemen, waarom dan ook niet de shitty jobs? Dat doet deze robot letterlijk, want hij maakt toiletten voor je schoon. Startup-bedrijf SpinX komt met toiletten met geïntegreerde robots die wc’s voor je schoonmaken.

Schrobarm

Hoe deze robotische toiletjuffrouw werkt? De SpinX wordt aangesloten op je watervoorziening via een meegeleverde leiding en vervangt de bestaande wc-bril en -deksel. Wanneer alles correct is aangesloten en je hebt je number one of two gedaan, druk je op de knop van de SpinX.

Een robotachtige toiletborstel klapt dan uit het deksel en begint druk met schrobben, het hele toilet rond, zowel boven als onder water. De schrobarm geeft ook zeep af om het closet extra goed schoon te maken en een fijn geurtje te geven.

Tot slot komen er nog krachtige waterstralen uit de onderkant van het deksel, waarin ook zeep zit verwerkt. Het gemak wordt droog gemaakt met lucht. Et voilà: je hebt een superschone wc na elk toiletbezoek. Het volledige schoonmaakproces duurt slechts 90 secondes en wordt aangedreven door een batterij die ongeveer 30 schoonmaakcycli kan maken. Daarna haal je de accu uit de SpinX en laad je hem op (’s nachts bijvoorbeeld).

Ook fijn: je kunt de borstel van de robotarm vervangen. Wel zo hygiënisch.

Nog even wachten

Er is alleen één nadeel: SpinX is gisteren pas een Kickstarter-campagne gestart, dus het robot-toilet is nog niet te koop. Maar geen zorgen, dat zit wel goed, want binnen 24 uur haalde de startup al het benodigde bedrag van 50.000 dollar binnen. En ze hebben nog 39 dagen te gaan. In de tussentijd maar even schoonmaakhandschoenen dragen die tot je oksels komen?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Kickstarter, New Atlas

Beeld: SpinX

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis