Segway komt met rollende schoenen

Laurien Onderwater

2018-08-02 08:59:02

Segway Drift W1

Maak kennis met de Segway Drift W1: een soort elektrische, rollende platforms waarop je stapt en dan met 12 kilometer per uur door de straten raast.

Kun je je nog herinneren toen je voor het eerst iemand op een Segway voorbij zag rijden? Maf gezicht was dat. Tegenwoordig worden de dingen vooral irritant gevonden, vooral wanneer een horde toeristen ermee een stad verkent. Nu komt het bedrijf met een iets minder opzichtig ontwerp: Segway Drift W1. Dat zijn elektrische, rollende schoenen.

Hoverboard in tweeën

Volgens TechCrunch kun je het ontwerp het best als volgt omschrijven: splits een hoverboard in tweeën en plaats elk deel onder een voet. Klaar. De schoenen – die dus eigenlijk meer platforms dan schoenen zijn – werden een tijdje terug al aangekondigd, maar nu zijn de details bekendgemaakt.

Zo zal de Segway Drift W1 399 dollar (zo’n 341 euro) gaan kosten en zijn de platforms vanaf augustus leverbaar. Met de rollende Segway-schoenen kun je snelheden tot zo’n 12 kilometer per uur bereiken, wat drie keer sneller is dan gewoon lopen. Wanneer de Drift W1 volledig is opgeladen, heb je een bereik van 45 minuten. Verder wegen de schoenen 7 kilo, waardoor ze redelijk makkelijk in je (rug)tas zijn mee te nemen.

Bij de ‘skates’ krijg je overigens een gratis helm en afgaande op onderstaand promotiefilmpje lijkt ons die ook hard nodig.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Segway, TechCrunch, Dutch Cowboys

De KIJK 50 jaar-special ligt nu in de winkel met daarin de spannendste, opmerkelijkste en grappigste verhalen uit de lange geschiedenis van het blad. Wil je deze editie liever bestellen? Dat kan ook in onze webshop.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys