Gaan de aliens (eindelijk) landen?

André Kesseler

06-09-2019 15:59:52

Area 51

Bijzondere beelden laten de harten van aluhoedjes even sneller kloppen.

Jaren geleden was ik in Rachel Nevada, een gehucht net buiten de poorten van Area 51, voor een reportage. De vraag die we ons stelden was: geloven de mensen in de buurt van de geheime basis wel in ufo’s en aliens? De meningen bleken, net als in de rest van de wereld, verdeeld. Maar iedereen was er wél van overtuigd dat de woestijn een gekke plek is en dat, als je daar een tijdje rondhangt, je vanzelf een keer iets onverklaarbaars ziet. (Helemaal als je in de ‘achtertuin’ van een geheime basis woont, dacht ik toen.)

Die herinneringen kwamen boven toen ik onderstaande beelden zag. Drie felle, vreemd sprankelende lichten, wat ‘zwemmend’ door de lucht… Je zou kunnen denken dat de groene mannetjes eindelijk gaan landen. Maar niet dus. De beelden, gemaakt door vliegtuigspotters, zijn van een B-2A Spirit stealth bomber die de landing heeft ingezet op de RAF Fairford, een slapende basis in het Britse graafschap Gloucestershire.

Lees ook:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Groene nabrander

Bij Area 51, de bekendste geheime basis ter wereld, werden tientallen jaren lang allerlei vleugelvormen, motoren, brandstoffen en compleet nieuwe toestellen getest. Waaronder ook de B-2. Dus je kunt je voorstellen dat door dit soort landingslichten – of de door een nieuw soort brandstof groen uitslaande nabrander van een testvliegtuig – al gauw de link met aliens werd gelegd.

Over een paar weken, op 20 september, wordt Area 51 mogelijk bestormd. Misschien blijkt dan dat alles wat ik in de alinea hierboven suggereerde, onzin is.

Bron: Popular Mechanics

Beeld: YouTube

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes