Maak kennis met dit honingraat-condoom

Laurien Onderwater

20-06-2016 11:00:22

Hex condoom

Het Zweedse erotiekbedrijf LELO claimt een ‘supercondoom’ te hebben ontwikkeld dat je op-en-top zou beschermen.

Nieuwe condooms zijn kennelijk een hot topic. Een poosje geleden schreven we al over superdunne condooms gemaakt van stekelig gras. En nu is dit condoom met honingraat-patroon ontworpen. De makers beweren dat hij “het wondermiddel van alle seksuele ellende” is.

Hexagoon-condoom

Het bijzondere van het kapotje, ontworpen door het Zweedse erotiekbedrijf LELO, zou hem zitten in dat hexagoon-patroon. De gedachte hierachter is dat wanneer één cel breekt, en er dus een scheurtje ontstaat, de structuur van het condoom intact blijft. Hierbij zou hij niet volledig knappen, zoals bij de huidige condooms het geval is.

Hex condoom

Allemaal leuk en aardig – en al helemaal toepasselijk dat LELO hiervoor een samenwerking is aangegaan met womanizer Charlie Sheen – maar een scheur blijft een scheur. En uiteindelijk gaf het bedrijf dan ook toe dat de kans inderdaad bestaat dat je alsnog een SOA krijgt of ongewenst zwanger wordt.

HIV

Dus wat maakt het condoom dan wel zo geweldig? Het dunste is hij met zijn 0,055 millimeter ook al niet. Máár het rubbertje heeft wel een coole tekst erop geprint staan. Zit het ding eenmaal om iemands penis, dan staat er in glorieuze letters ‘respect’ op zijn jongeheer. Als dát niet tof genoeg is…

Voor Sheen zelf komen deze zogenoemde supercondooms overigens te laat op de markt; hij werd vorig jaar positief op HIV getest.

Bronnen: Gizmodo, Gizmag, Tech Times

Beeld: LELOPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens