Tweet van U.S. Air Force valt niet goed

Naomi Vreeburg

19-05-2018 10:59:38

Air Force

Blijkbaar lukt het niet elke organisatie grappig in te springen op de Laurel/Yanny-hype…

Je kon er deze week absoluut niet omheen: het geluidsfragment waarbij sommige mensen Laurel horen en anderen Yanny. Ook KIJK dook in de wetenschap achter deze auditieve ‘illusie’. En net als meer media probeerde de Amerikaanse luchtmacht erop in te spelen. Maar het bericht dat de U.S. Air Force erover postte op Twitter, schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

De tweet die de Amerikaanse luchtmacht donderdag 17 mei op het sociale media-kanaal zette, refereert aan de aanval die twee dagen daarvoor plaatsvond op de Taliban. Deze groepering probeerde de stad Farah in Afghanistan over te nemen. Het bericht van de U.S. Air Force zou nogal misplaatst zijn.

Air Force

Inmiddels heeft de Amerikaanse luchtmacht de tweet verwijderd en verwisseld voor een verontschuldiging. Daarin geven ze aan dat het eerdere bericht over de A-10 (wiens aanvallen vanwege het geluid ook wel farts of death worden genoemd) een slechte grap was.

Bronnen: The Guardian, TIME

Lees ook:

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Mens