Advertorial: Boardwalk Empire

KIJK-redactie

16-11-2012 13:00:12

Boardwalk Empire - banner

Boardwalk Empire is het meest veelzijdige gangsterverhaal aller tijden. Het draait om corruptie en drama, maar het kent ook grappige, sexy en ongemakkelijke momenten.

Boardwalk Empire staat door de manier van filmen voor een revolutie op televisiegebied. De schrijvers van The Sopranos, regisseur Martin Scorsese en een grandioze cast met Steve Buscemi in de hoofdrol sloegen de handen ineen om de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig op een unieke manier tot leven te brengen. Het resultaat is verbluffend.

Prachtige sets

HBO-logoKosten noch moeite werden gespaard voor deze gigantische productie. In Brooklyn werd een enorme set gebouwd om de boardwalk van entertainmentstad Atlantic City na te bootsen. Het is geen toeval dat elke aflevering van Boardwalk Empire er als een Hollywoodfilm uitziet. Details zoals kleding, muziek, omgangsvormen en taalgebruik zuigen de kijkers elke keer het unieke sfeertje van de droogleggingtijd in.

Veelgeprezen

Boardwalk Empire is geliefd vanwege zijn krachtig geschreven verhalen, uitstekende acteerwerk en spectaculaire sets. De set van Boardwalk Empire is zo’n 90 meter lang en is de grootste buitenset in de filmgeschiedenis van New York. De serie is werkelijk overladen door de meest uiteenlopende prijzen, zoals Emmy’s, Golden Globes en Grammy’s. De sterrencast en de hoge productiewaarden staan voor de kwaliteit die zo kenmerkend is voor HBO.

Boardwalk Empire

Grenzen opzoeken

Seizoen 3 gaat verder op oudejaarsavond 1922, aan de vooravond van de Roaring Twenties. Het geweld onder rivaliserende gangsters neemt toe, de belangen worden groter en Nucky balanceert steeds vaker op het randje van zijn eigen moraal. Nieuwe concurrenten liggen op de loer. De grenzen tussen goed en kwaad dreigen steeds verder te vervagen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Boardwalk Empire is elke maandag om 20:30 te zien op HBO.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis