AutoDraw herkent jouw waardeloze tekeningen

Naomi Vreeburg

12-04-2017 16:00:00

autodraw

AutoDraw van Google helpt je in contact te komen met je innerlijke Picasso…

Houd je wel van tekenen, maar bak je er werkelijk helemaal niets van? Dan is het nieuwste A.I.-speeltje van Google, dat luistert naar de naam AutoDraw, echt iets voor jou. Het programma achterhaalt wat je probeert te schetsen en tovert het prutswerkje vervolgens om in een afbeelding die andere mensen wél kunnen herkennen.

AutoDraw

AutoDraw bouwt voort op de al eerder geïntroduceerde machine-learning tool Quickdraw die een neuraal netwerk gebruikt om te raden wat je aan het tekenen bent. Wanneer Quickdraw dit heeft ontrafeld, laat de tool je dit met tekst weten. AutoDraw gaat een stapje verder door betere versies van jouw tekening aan te bieden waar je uit kunt kiezen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Nu gaat dit het A.I.-speeltje aardig af. Twee rondjes met een vierkant erboven herkent AutoDraw al snel als auto en twee gespiegelde driehoeken tegen elkaar vormt het systeem al snel om tot een leuk visje. Maar AutoDraw heeft het niet altijd bij het rechte eind. Wanneer je een taco probeert te tekenen, kan het best zijn dat je een boemerang krijgt voorgeschoteld.

Gratis

Om iedereen de kunsten van de kunstmatige intelligentie te laten zien, kun je AutoDraw gratis gebruiken op je telefoon, computer of tablet. Google noemt de nieuwste aanwinst een “tekentool voor de rest van ons”. Met andere woorden: voor de esthetisch gehandicapte mensen die al moeite hebben met het tekenen van een hartje.

Bronnen: AutoDraw, The VergePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis