Chinese attractie brengt je naar ‘de ruimte’

Naomi Vreeburg

13-09-2016 13:00:03

chinese attractie

Zou jij een paar uur op 24 kilometer hoogte willen zweven? Dan is een beoogde Chinese attractie in een nieuw pretpark iets voor jou.  

Wil je naar de ruimte? Dan moet je een astronaut worden of Rusland 20 miljoen betalen voor een ritje. Dat kan makkelijker en goedkoper, moet het Chinese bedrijf Kuangchi hebben gedacht. Het investeert op het moment omgerekend ruim 1,3 miljard euro in een pretpark dat “deep space tours” gaat aanbieden. Wie durft?

De ruimte?

Eerst even iets rechtzetten. De Chinese attractie laat je 24 kilometer boven de grond zweven en dit is niet de ruimte, laat staan deep space. De grens van de ruimte is namelijk door luchtvaartbouwkundige Theodore von Karman op 100 kilometer gezet.

chinese attractie

Dat uit de lucht te hebben geholpen; hoe werkt de attractie Traveller? Een enorme helium-gevulde ballon brengt jou, in een capsule, tot de hoogte van 24 kilometer. Deze capsule moet “aanvoelen alsof je in een limousine zit.” Dat lijkt ons wel wat. In de lucht blijf je maar liefst drie uur zweven, waarna de ballon met behulp van GPS weer naar de aarde dwarrelt.

Simulatie

Traveller zit nog in de onderzoeksfase en Kuanchi kan dan ook niet bekend maken wanneer de attractie zal worden geopend. Ook de prijs voor een ritje is nog niet bekend. En al zal dit wellicht minder zijn dan de Russen vragen, je zult waarschijnlijk nog flink in de buidel moeten tasten. Voor wie het geld niet kan missen: er zal ook een simulatie worden gebouwd van de Chinese attractie. Om enigszins te voelen hoeveel plezier de mensen hebben die het wel kunnen betalen.

Bronnen: Engadget, Ars TechnicaPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar