Filmpje: drone spuwt vuur

Karlijn Klei

21-07-2019 10:59:08

drone

Als een soort moderne draak sproeit deze drone meterslange vuurstralen. Waarom een gewone vlammenwerper als je een vliegende kunt hebben?

Aan de kant The Boring Company, het Amerikaanse bedrijf Throwflame – dat inderdaad vlammenwerpers maakt – onthulde onlangs zijn nieuwste aanwinst: de TF-19 Wasp. Het opzetstuk tovert menig drone om in vliegende vuurspuwers. Hoewel het in eerste instantie natuurlijk bedoeld is voor serieuze doeleinden zoals beheerbranden en ongediertebestrijding, zijn de Game of Thrones vibes lastig te onderdrukken.

Lees ook:

Opzetstuk

Volgens Throwflame past de TF-19 Wasp op vrijwel alle drones met een laadvermogen van 2,2 kilogram of meer. De vlammenwerper, die zo’n 1,8 kg weegt, is gemaakt van een lichtgewicht koolstofvezelframe. Met een volle tank van pakweg 3,8 liter (1 gallon) kan de mechanische draak zo’n 100 seconden zijn vurige adem spuwen. De eerste vlammenwerperdrone is het overigens niet, maar wel de eerst commercieel beschikbare, aldus Throwflame.

Het ding is bedoeld om ingezet te worden op plekken of in situaties die voor mensen slecht bereikbaar of gevaarlijk zijn. Zo zouden de vliegende vlammenwerpers eenvoudig korte metten maken met moeilijk bereikbaar puin of ongedierte. Ook zouden ze gebruikt kunnen worden bij gecontroleerde (beheer)branden.

Vurig speeltje

De Wasp heeft, net als normale vlammenwerpers, stiekem ook een aardig hoog ‘gaaf hebbeding-gehalte’. De makers verbloemen dit enigszins door te zeggen dat het opzetstuk ook gebruikt kan worden voor film- en tv-doeleinden of als onderdeel van vuurwerkvoorstellingen.

De TF-19 Wasp kan tot ruim 7,5 meter lange vuurstralen spuwen.

Mag dat eigenlijk gewoon, zo’n vuurspuwende drone? Het korte antwoord is ja, in Amerika. Bijzonder genoeg worden vlammenwerpers in de meeste staten namelijk niet officieel erkend als wapens en zijn ze over het algemeen legaal. Of je de moderne draak ook in Nederland de vrije loop mag laten, dat is natuurlijk een tweede. Hoe dan ook gaat de TF-19 Wasp je een flinke duit kosten; omgerekend zo’n 1135 euro.

Bekijk hieronder de vlammenwerperdrone in actie:

Bronnen: Throwflame, New Atlas

Beeld: Throwflame

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes