Filmpje: man bouwt vier jaar aan Terminator

Laurien Onderwater

30-09-2019 12:59:24

Terminator

Bestaande uit meer dan 500 onderdelen is het metalen endoskelet net zo intimiderend als het echte werk dat op het grote scherm was te zien.

Als je een deel (of alle delen) van The Terminator hebt gezien, weet je dat je zo ver mogelijk uit de buurt moet blijven van de humanoïde cyborgs die zijn ontwikkeld door Skynet. De killer robots helpen helemaal op eigen initiatief vijanden naar de eeuwige jachtvelden. Toch weerhield dat de Australiër Jamie Staff van Jaz Creations er niet van om zelf een Terminator T-800 te maken.

Lees ook:

Terminator

Maar liefst vier jaar was Staff bezig. Hij had 500 metalen onderdelen nodig (en waarschijnlijk evenveel emmers vol met bloed, zweet en tranen) om het angstaanjagende endoskelet helemaal op schaal te maken. Staff begon een paar jaar geleden met de armen na te maken van kunsthars, totdat er per ongeluk een viel en in stukken brak. Toen wendde de Australiër zich tot een robuuster materiaal: staal.

Toen dat klusje eenmaal was geklaard, de armen dus maken van metaal, had Staff de smaak te pakken en besloot om de volledige T-800-cyborg na te maken. En dan niet een statisch model, maar eentje waarvan je alle lichaamsdelen afzonderlijk van elkaar kunt bewegen. Het hele proces (maar dan in 9 minuten) kun je hier zien:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het enige dat mij nog rest te zeggen, is chapeau, Staff!

Bronnen: YouTube, Popular Mechanics

Beeld: YouTube (still)

KIJK 10/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes