Filmpje: vlijmscherp mes maken van folie

Laurien Onderwater

29-03-2018 10:59:01

keukenmes

Deze Japanse messenmaker bewijst dat je zelfs van een rol aluminiumfolie een gevaarlijk scherp keukenmes kunt maken.

Mensen die jarenlang hebben moeten afwassen, kennen het wel: de schone vaat is op en je hebt de moed nog niet verzameld om aan die enorme berg vuile afwas te beginnen. Dus wat doe je dan? Improviseren. Een pot wordt een kom en met een grote opscheplepel kun je ook prima je soep naar binnen werken. Maar een vervanger vinden voor een scherp keukenmes gaat wat lastiger.

Geen nood, ook daar is een oplossing voor. Het enige dat je nodig hebt is een rol aluminiumfolie. En, o ja, je moet ook wel over wat knife making skills beschikken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Tja, of het echt heul efficiënt is, valt over te discussiëren en het aluminium zal ook zeker niet lang scherp blijven. Maar één ding is zeker: je hebt het afwassen met weer een dag uitgesteld.

Lees ook:

KIJK 4/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar