Grasshopper ‘springt’ weer wat hoger

KIJK-redactie

16-10-2013 09:00:46

Het speeltje van SpaceX, de Grasshopper, heeft een nieuw hoogterecord gevestigd.

Afgelopen weekend heeft SpaceX’s Grasshopper de grootste ‘hop’ tot nu toe gemaakt. Hij bereikte een hoogte van 744 meter, om daarna veilig te landen op het lanceerplatform. Dat is een record; tijdens de vorige proef met de Grasshopper, in juni, werd een hoogte van 325 meter bereikt.

Het leuke van deze lanceringen is dat SpaceX een drone in de lucht heeft hangen die de Grasshopper vastlegt. In onderstaand filmpje komt de handgestuurde drone wel heel dicht bij de raket. Ook krijg je meteen een indruk van hoe hoog bijna 800 meter is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Dit is zeker nog niet de laatste test met de Grasshopper die we zullen zien. SpaceX laat weten dat het eigenlijk een beetje teleurgesteld is over het feit dat de experimenten zo goed gaan. Door het gebrek aan fouten zou het ruimteprogramma nog niet tot het uiterste worden gedreven.

Update 18 oktober

SpaceX heeft laten weten dat het wél de laatste test is die ze met de Grasshopper hebben uitgevoerd. In december gaan ze over op een nieuwe testronde met de Falcon 9R.

Bronnen: SpaceX, Popular Mechanics, Spacenews

Beeld: SpaceXPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis