NASA komt met enge playlist voor Halloween

Naomi Vreeburg

31-10-2017 08:59:16

halloween

31 oktober: Halloween! De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA speelt daar heel goed op in.

Een horrorfilm of thriller kan natuurlijk niet zonder muziek om dat angstaanjagende gevoel nog wat meer op te wekken. En het blijkt dat je hier best de hulp van de NASA bij in kunt schakelen. De ruimtevaartorganisatie heeft namelijk een playlist samengesteld van spookachtige geluiden uit de ruimte. Lekker om Halloween mee in te luiden als je het ons vraagt.

De geluiden zijn overigens niet opgenomen met audiorecorders. Dat is ook niet mogelijk. Als je door de ruimte reist, hoor je deze kakofonieën namelijk niet. De NASA heeft elektromagnetische straling omgezet in geluid, waardoor je de griezelige fragmenten kunt horen.

En zo kun je dus een orkest van plasmagolven, spookachtig klinkende radiostraling op Saturnus en het ‘gefluister’ op de manen van Jupiter beluisteren. Hieronder 22 Halloween-tracks voor je op een rijtje!

Bronnen: SoundCloudScienceAlert, Digital Trends

Lees ook: Dit gebeurt er in je brein als je horror kijkt

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis