Hilarische deepfake: Keanu Reeves in Sesamstraat

Karlijn Klei

07 August 2019 08:59

deepfake

Met regelmaat brengen beroemdheden een bezoek aan Sesame Street, maar minder vaak op zo’n dolkomische (en ietwat bizarre) manier.

Het is een wat eng idee; nepvideo’s die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Maar dat deze deepfakes, zoals de met kunstmatige intelligentie gemaakte beelden heten, ook vooral heel erg grappig kunnen zijn, blijkt maar weer uit een YouTube-filmpje dat het internet over gaat. Keanu Street doopte de maker het, en dat is dan ook precies wat het inhoudt; acteur Keanu Reeves meets Sesamstraat.

Lees ook:

Knippen en plakken

In de clip, afkomstig van het toepasselijk genaamde YouTube-kanaal DrFakenstein, zien we hoe gelaatstrekken van de acteur die van twee zingende kinderen in Sesame Street – de Amerikaanse tegenhanger van onze eigen Sesamstraat – vervangt. Het resultaat is, nou ja, hilarisch.

Reeves, met name bekend van zijn vertolking van de in zwart leer gehulde Neo in scifi-film The Matrix, heeft altijd al een trouwe schare fans achter zich gehad. De afgelopen periode is de sympathieke acteur onder meer door zijn rol als John Wick uit de gelijknamige film en zijn karakter in het langverwachte spel Cyberpunk 2077 weer meer naar de voorgrond getreden.

Dat nou juist deze acteur, die momenteel veelvuldig voorbij komt in internetmemes, werd gebruikt voor de deepfake, begrijpen we dus wel. Maar de enige is hij natuurlijk niet. DrFakenstein haalde zo ook Eminem, Jamie Foxx en Wiz Khalifa naar Sesame Street en verving de hele cast in de Cats-trailer door Mike Tyson. Als je het mij vraagt een fantastische manier om de deepfake-technologie te gebruiken.

Bronnen: DrFakenstein/Youtube, Futurism

Beeld: DrFakenstein /Youtube

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Filmpjes