Honda vestigt snelheidsrecord met grasmaaier

Laurien Onderwater

2019-06-12 08:59:48

Honda grasmaaier

Je gazon maaien met de Mean Mower V2 is wellicht niet zo’n strak plan; de zitmaaier haalt een snelheid van 243 kilometer per uur.

Je grasveld kortwieken op een zitmaaier doe je met een snelheid van zo’n vijf kilometer per uur. Zo kunnen de messen goed hun werk doen en sla je niet hele stukken over. De meeste maaiers kunnen ook maar max tien kilometer per uur. Honda’s nieuwste grasmaaier, daarentegen, overtreft dat ruimschoots. De Mean Mower V2 bereikt een maximumsnelheid van maar liefst 243 kilometer per uur.

Lees ook:

Wereldtitel

De vraag is natuurlijk: waarom? Om de Noren van de troon te stoten. In maart 2014 vestigde Honda het wereldrecord van snelste grasmaaier. De Mean Mower – die in samenwerking met Honda’s Britse partner Touring Car Championship was ontwikkeld – haalde op een circuit bij Barcelona een snelheid van 187,5 kilometer per uur. Maar in 2015 werd dit record ze afgenomen toen een Noors team naar de wereldtitel greep met zijn Viking T6-maaier waarin een sterke Corvette-motor was geplaatst.

Met zijn Mean Mower V2 heeft de Japanse fabrikant een comeback gemaakt. De grasmaaier beschikt over een 999 cc-motor van een CBR 1000 RR Fireblade-motorfiets en bevat een lichtgewicht frame. Op de Lausitzring, in de Duitse deelstaat Brandenburg, bereikte de maaier een snelheid van 243 kilometer per uur en pakte daarmee de titel af van de Noren. Daarnaast vestigde de Mean Mower V2 nog een record: die van snelst accelererende grasmaaier. Het ding tikte in slechts 6,29 seconden de 161 km/u (100 mph) aan.

En, ja, de messen onder de snelheidsduivel werken echt, want anders was de grasmaaier überhaupt niet voor de titel in aanmerking gekomen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Honda, New Atlas

Beeld: Honda

KIJK 6/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

Nieuwste editie

Met onder andere: Militair maatwerk - Bibberend of zwetend naar de top - De kracht van de kudde