KIJK Live! te Utrecht: de foto’s

Naomi Vreeburg

17 March 2016 16:00

Gisteren was het weer tijd voor ons evenement KIJK Live! Een fotoverslag.

Boeiende sprekers en een enthousiast publiek; wat een fijne avond was het gisteren in sterrenwacht en museum Sonnenborgh, Utrecht. Alweer de achttiende editie van KIJK Live! werd hier gehouden. En niet zomaar een editie. Wij mochten namelijk ons boek Wat als… presenteren, waarin maar liefst vijftig afleveringen van de gelijknamige KIJK-artikelenserie zijn gebundeld. En daarom hielden onze sprekers geen gebruikelijk praatje, maar behandelden ze een hypothetisch scenario.

GS

’s Nederlands bekendste sterrenkundejournalist Govert Schilling nam het eerste exemplaar van Wat als… in ontvangst en sprak een kort woordje.

PB

Zo’n 5 procent van de Nederlandse bevolking eet geen vlees. Hoe zou onze wereld eruitzien als niemand meer een lapje vlees naar binnen werkte? Landbouweconoom Petra Berkhout (Wageningen UR) stelde dit vraagstuk aan de kaak.

WB

Natuurkundige Wim Beenakker (Radboud Universiteit Nijmegen) schetste een heel ander scenario: wat als quantummechanica nooit was bedacht? Dan hadden wij heel wat technologie niet gehad! Zoals zonnepanelen, lasers, MRI-scanners, computers, touchscreens en ga zo maar door.

PQ

Elke editie van KIJK Live! testen we de wetenschappelijke en technologische kennis van ons publiek met een heuse pubquiz.

jp

De presentatie van de avond was in de capabele handen van Jean-Paul Keulen.

HA

Hoe zou het er aan toe gaan als geld niet bestond? Freelance-journalist Hidde Tangerman vroeg Henk van Arkel, directeur van de Social Trade Organisation (STRO), het hemd van het lijf over deze intrigerende vraag.

FP

We horen wekelijks – zo niet dagelijks – op het nieuws over de opwarming van de aarde. En toch zou een nieuwe ijstijd op de loer liggen. Hoe kan dat? En hoe zal onze wereld eruitzien als een ijstijd zich voordoet? Frank Peeters (VU Amsterdam) vertelde het ons.

Meer foto’s bekijken? Dat kan hier!

Wanneer en waar de eerstvolgende editie van KIJK Live! zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Houd hiervoor deze site in de gaten.


Meer Nieuws