A.I. produceert non-stop deathmetal

kijkmagazine

24-04-2019 12:56:28

Liefhebbers van deathmetal-muziek kunnen hun lol niet op met de eindeloze, 24/7 YouTube-livestream van ‘A.I.-band’ Dadabots.

Of je er energie of barstende koppijn van krijgt, is persoonlijk. Maar indrukwekkend is de eindeloze deathmetal-livestream die ‘band’ Dadabots er op YouTube uitknalt zeker. Relentless Doppelganger, zoals de makers de onafgebroken stroom denderende muziek doopten, is namelijk het resultaat van kunstmatige intelligentie; een neuraal netwerk dat een flink aantal uur metal voor de kiezen heeft gehad. Autonoom én ‘24/7 to infinity’. Een knap staaltje robotische creativiteit.

Lees ook:

‘Computermuziek’

‘A.I.-band’ Dadabots is bedacht en ontworpen door CJ Carr en Zack Zukowski, muzikanten met een voorliefde voor ‘computermuziek’. Het duo werkt al enige tijd aan manieren om neurale netwerken te trainen om op eigen houtje muziek te maken. Ze ontdekten dat vooral de wat onregelmatige deuntjes uit de metal- en punkmuziek erg geschikt waren voor het vaak willekeurige karakter van ‘creatieve algoritmen’.

Dadabots raakte geïnspireerd door verschillende artiesten en heeft onderhand al tien albums op zijn naam staan. Leuk is dat naast de muziek, ook de albumcovers en de titels van de nummers door algoritmen zijn bedacht.

Albumcover van Dadabots album ‘Inorganimate’. © DADABOTS

24/7

Het nieuwste project is Relentless Doppelganger, een live, non-stop stroom deathmetal te beluisteren op YouTube. Op eigen houtje knalt het neurale netwerk de computermuziek er in real-time uit. Nieuwsgierig? Luister in het filmpje hieronder naar de livesteam ‘computermetal’:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Motherboard, Dadabots

Beeld: DADABOTS official/Youtube

KIJK 5/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes