NASA viert Apollo-jubileum met panorama’s

Laurien Onderwater

18 July 2019 12:59

Deze prachtige foto’s die de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft samengesteld laten je even beleven hoe het is om op de maan te zijn.

Slechts twaalf mensen hebben voet op de maan gezet, dus de rest van de wereldbevolking zal het met foto’s en video’s moeten doen. Gelukkig heeft de NASA nu beelden van de Apollo-missies samengevoegd tot een panorama om ons aardbewoners de maan door de ogen van een astronaut te laten zien.

Lees ook:

Pano’s

De panorama’s zijn samengesteld door beelddeskundigen van NASA’s Johnson Space Center in het kader van het 50-jarige jubileum van de historische maanlandingsmissie Apollo 11. Voordat de ruimtevaartorganisatie de foto’s publiceerde, werden ze nog even aan een kritische blik onderworpen door Apollo 17-astronaut Harrison Schmitt – de enige geoloog die op de maan liep.

Aanschouw hier enkele panorama’s (klik op de afbeelding om hem te vergroten):

Vind je de pano’s niet heul boeiend? Surf dan even op je telefoon of tablet naar de Facebook-pagina van de NASA, want daar staan 360 graden-foto’s die je kunt zien door je apparaat naar links of rechts te bewegen.

Nederland viert jubileum ook

Ook in ons eigen land wordt er natuurlijk stilgestaan bij het feit dat Neil Armstrong vijf decennia geleden als eerste mens voet zette op de maan. Zo worden er komend weekend op verschillende locaties activiteiten georganiseerd door sterrenwachten en sterrenkundige instituten:

Bronnen: NASA, New Atlas, persbericht

Foto’s: NASA Johnson Space Center

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!


Meer Nieuws