Opknappertje: nieuwe handboor in een handomdraai

Laurien Onderwater

15-06-2019 12:59:05

handboor

Voor de doe-het-zelvers en klusfanaten onder ons: elke zaterdag een filmpje waarin een oud stuk gereedschap of ander voorwerp nieuw leven wordt ingeblazen. Deze keer: oude handboor wordt opgelapt.

Vintage is een begrip dat niet alleen op kleding en meubels slaat; ook in de wereld van gereedschappen bestaan vintage exemplaren, zoals deze handboor. Toen TysyTube het oude ding in handen kreeg, was het er slecht aan toe. Bovendien ontbrak een handvat.

De klusser begon met het uit elkaar halen van de handboor om vervolgens alle onderdelen schoon te maken en van roest te ontdoen. Die klus alleen al kostte hem vijf uur, schrijft hij. Daarna komt het leukste gedeelte: TysyTube maakt van een stuk hout zelf een nieuw handvat, schildert de losse onderdelen en zet de boor weer in elkaar. Het resultaat is – zoals te verwachten – erg bevredigend.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: TysyTube

Beeld: TysyTube (still)

Heb jij de KIJK Hoogvliegers al? Deze special staat boordevol spannende verhalen uit de luchtvaart. Bestel hem hier.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?