Pen laat je werkend elektrisch circuit tekenen

Naomi Vreeburg

25-07-2016 11:00:09

elektrisch circuit

Dit schrijfgerei van de Japanse start-up AgIC laat je pas echt zien hoe je een elektrisch circuit maakt.

Weet je nog dat je behoorlijk wat tijd in de natuurkundeles doorbracht met het tekenen van elektrische circuits? Zo ja, dan moet je toch toegeven dat die lessen een stuk leuker zouden zijn geweest met deze pen van de Japanse start-up AgIC. Hiermee maak je namelijk een elektrisch circuit dat ook echt werkt.

Zie in onderstaand filmpje hoe een 3D-stad tot leven komt dankzij de ‘magische’ pen:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het systeem werkt door een led en batterij op speciaal papier te plaatsen. Met de pen, die zilver bevat om de inkt geleidend te maken, kun je onderdelen met een lijn verbinden. Hierdoor wordt het elektrisch circuit gesloten en gaan de lichten aan.

Het idee spookt al wat langer in de hoofden van de Japanners rond en er ging dan ook een Kickstarter-campagne aan vooraf. En nu kun je de pen voor 14,99 dollar kopen in de onlineshop van AgIC.

Overigens vermelden de makers wel dat ze alleen kunnen garanderen dat de pen werkt als je er hun speciale papier bij koopt. Business…

Bronnen: IFL Science, RTPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar