Recordpoging van Bloodhound uitgesteld

Naomi Vreeburg

05-02-2016 13:00:59

Door gebrek aan sponsoren zal de ultieme test van Bloodhound SSC later worden uitgevoerd dan gepland.

Met 1000 mijl – oftewel 1609 harde kilometertjes – per uur over de vlakte. Dit wil Bloodhound SSC uiteindelijk bereiken. Hiermee zou de wagen het snelheidsrecord te land aan gruzelementen rijden. Dit zou in 2016 moeten plaatsvinden, maar nu meldt het Bloodhound-team dat de eerste recordpoging om financiële redenen is uitgesteld.

In KIJK 8/2015 schreven we dat het racemonster in het voorjaar van 2016 verhuist naar Zuid-Afrika. Hier wordt geprobeerd om met 800 mijl per uur (1287,48 kilometer per uur) het bestaande record te breken. Dit heeft het team nu moeten uitstellen tot april of mei 2017. Later in 2016 zou een poging worden ondernomen om de 1609 kilometer per uur te halen. Dit zal nu niet eerder dan 2018 gebeuren. Wel zullen tests in Cornwall (VK) doorgaan dit jaar – maar daar wordt de ultieme snelheid bij lange na niet gehaald.

Embargoed 24th_BLOODHOUND 1 _pic credit Stefan Marjoram_LR

Het team loopt de vertraging op door gebrek aan sponsoren. Projectdirecteur Richard Noble geeft aan dat er wel geld in het laatje komt door sponsoren, maar niet snel genoeg om de tests in Zuid-Afrika uit te voeren. Frustrerend, aangezien de testbaan in Zuid-Afrika er al mooi bij ligt en er nog maar een paar kleine aanpassingen aan de Bloodhound moeten worden gedaan voordat hij klaar is voor de ultieme test.

Maar Noble blijft optimistisch. “We hebben nu fondsen nodig om de auto te laten rijden en geld is slechts een functie van volharding en timing”, zegt hij. “Iets unieks doen met zulke geavanceerde technologie is nooit makkelijk, vraag Richard Branson of Elon Musk, maar dat maakt het verhaal dat we delen met miljoenen supporters nog interessanter.”

Alles weten over de Bloodhound SSC? Koop dan het losse artikel via Blendle (€) of haal KIJK 8/2015 in huis.

Bron: Engadget

Beeld: Bloodhound SSCPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws