Robotarm is expert in bierpong

KIJK-redactie

06-01-2015 16:00:12

Een vacuümgedreven robotarm speelt een prima potje bierpong. Bekijk het filmpje!

De VERSABALL, een type robotarm, is zo precies dat hij zelfs met de meest doorgewinterde bierpongfanaat korte metten zal maken. Bij het spel bierpong moet je een pingpongballetje in een van de bekers van de tegenstander gooien, waarna hij of zij de inhoud van de beker (vaak bier) als ‘straf’ moet opdrinken. Bekijk het filmpje en zie hoe de robot het even aan je voor doet.

Het geheim van de VERSABALL zit in de zachte groene kop. Deze is gevuld met een korrelig materiaal, vergelijkbaar met zand. Wanneer er ook lucht bij zit, is de kop zacht en kan hij zich om de pingpongbal heen vormen. Vlug zuigt de robot alle lucht tussen de korrels vandaan waardoor de zachte kop hard wordt. Hierdoor kan de pingpongbal geen kant meer op. Door vervolgens de juiste hoeveelheid lucht terug te pompen, schiet het balletje precies daar heen waar het zijn moet.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Natuurlijk kan dit apparaat meer dan alleen balletjes oppakken en wegschieten. Door de flexibele bouw grijpt het voorwerpen van verschillende vormen, ongeacht hoe ze liggen. Ook breekbaar materiaal zoals lampen en keramiek verplaatst deze grijparm zonder krasjes. De VERSABALL is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor hij vrijwel ieder voorwerp de baas kan.

Bronnen: Popular Mechanics, Empire RoboticsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis