Bezoek One Way Ticket to Mars

Laurien Onderwater

17-09-2019 10:59:49

kunsthal kade

Vanaf 21 september kun je de tentoonstelling One Way Ticket to Mars in Kunsthal KAdE in Amersfoort bezoeken.

Hoe graag veel mensen het ook zouden willen, een ruimtereis naar Mars zit er vooralsnog niet in. Toch verbeeldt Kunsthal KAdE deze voorlopig onmogelijke reis in zijn tentoonstelling One Way Ticket to Mars. Hierin worden vragen beantwoord als ‘Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet?’ en ‘Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte?’ One Way Ticket to Mars laat de bezoeker verschillende aspecten van de reis en het verblijf op Mars ervaren.

De tentoonstelling heeft vier verhaallijnen: het verlangen, de reis, het verblijf en heimwee. Er is gewerkt met nieuwe en bestaande werken van kunstenaars, vormgevers, architecten en wetenschappers uit binnen- en buitenland. Bovendien heeft wetenschapsjournalist Govert Schilling voor de tentoonstelling een tijdlijn samengesteld met de belangrijkste hoogtepunten en unieke objecten uit de ruimtevaartgeschiedenis van Mars. Daarnaast laat hij de schoonheid van de planeet zien met foto’s van NASA en ESA.

Kaarten winnen?

Wil jij deze bijzondere tentoonstelling graag bezoeken? KIJK mag 2×2 tickets naar Mars weggeven! Vul onderstaand winformulier in en maak kans op twee kaartjes voor One Way Ticket to Mars. NB: bij het meedoen aan de actie ontvang je geen bevestigingsmail. De spelvoorwaarden van New Skool Media vind je hier.

De tentoonstelling is tot en met 12 januari 2020 te bezoeken. Meer informatie vind je hier.
Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws