Een Teslader, helpende handen, en een ruimtehorloge

KIJK-redactie

18-01-2018 10:59:06

bionische handen

Bionische handen die je een, eh, handje helpen, een Trappist-1-horloge als eerbetoon aan de ster en een USB-gadgetoplader in de vorm van een officiële Tesla-wagen-charger: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 2/2018.

Teslader

Mooi, duur en snel. Dat zijn drie woorden die bij ons opkomen als we aan Tesla denken. En kennelijk gelden ze voor álles wat de Amerikaanse elektrische-auto-bouwer maakt. Onlangs introduceerden Elon en kornuiten bijvoorbeeld de Desktop Supercharger: een USB-gadgetoplader in de vorm van een officiële Tesla-wagen-charger, voor 45 dollar, en in eerste run sneller uitverkocht dan een Roadster van nul tot honderd gaat. Oftewel: fraai, ongoedkoop, en zoef!

Houd https://shop.tesla.com/us/en.html in de gaten voor nieuwe ladingen.

Helpende handjes

De mensheid moet groeien en zich ontwikkelen. Dat vindt Federico althans, de man achter het Italiaanse bedrijf Youbionic. En ja, dan maak je natuurlijk een bionische hand. Of nog beter: twéé bionische handen. Buig je ringvinger of je wijsvinger en een van de twee elektrojatten maakt een grijpbeweging, zo simpel is het. Het is nog een beetje onzeker hoe de Youbionic Hand precies gaat helpen om daadwerkelijk de volledige potentie van onze soort te benutten, maar Federico krijgt van ons toch gewoon three thumbs up.

Filmpjes op www.youbionic.com.

Ruimtetijd

De Trappist-1 is een horlogevormig eerbetoon aan de ster met dezelfde naam. Vorig jaar rond deze tijd werd namelijk ontdekt dat die relatief nabije rode dwerg zeven exoplaneten kent, waarvan er drie leven zouden kunnen herbergen – en klokjesmaker Xeric vond dat reden voor een feestje. Daarom: een cijferplaat vol sterren, wijzers met planeetjes en een grille die lijkt op een ruimteschipkozijn. De polsklok haalde meer dan tien keer het gestelde Kickstarterdoel. Ook dát zal reden tot feest zijn geweest.

Lanceer jezelf naar www.xeric.com.

Tekst: Rik Peters

KIJK 2/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

 Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis