Verken ’s werelds diepste zwembad

Naomi Vreeburg

21-07-2017 13:00:42

zwembad

Kampioen vrijduiken (of free-diving) Guillaume Néry zwemt naar de bodem van het zwembad Y-40. Bekijk het filmpje!

De tropische zwembaden van Center Parcs zijn niks vergeleken bij dit bassin in Venetië. The Deep Joy Y-40, zoals het ook wel wordt genoemd, heeft namelijk een diepte van maar liefst 40 meter en brak in 2014 het Guinness-wereldrecord voor diepste warmwaterzwembad. Free-diver Guillaume Néry besloot de sprong in het diepe te wagen, wat is vastgelegd op film:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het zwembad is bedoeld voor recreatief duiken, duiktrainingen en zelfs fotoshoots. Daarnaast zijn er ook nog vier grotten in het zwembad aangelegd om de onderwaterervaring extra avontuurlijk te maken. En voor degenen die hun voetjes liever droog houden, is er een onderwatertunnel van glas gemaakt.

Bronnen: Popular Mechanics, Nerdist

zwembadBen je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis