Waterberen draaien enorme drollen

Laurien Onderwater

18-05-2018 15:59:40

waterberen

Dankzij verschillende onderzoeken weten we inmiddels al veel over waterberen, maar dat ze zulke grote boodschappen doen, hadden we niet voor mogelijk gehouden.

Heb ik al eens gezegd dat ik een groot fan ben van beerdiertjes? Nee? Dan zeg ik het gewoon nog een keer: beerdiertjes zijn ontzettend tof. Ze kunnen extreem koude temperaturen, kosmische rampen en lange tijd zonder water overleven. En weet je wat ze nog meer kunnen? Enorme drollen draaien.

Dit vind je vast ook interessant:

‘Turdigrades’

Tot die ontdekking is de wereld gekomen nadat Tessa Montague – een recent afgestuurde doctor in de Moleculaire en Celbiologie aan Harvard University – een filmpje ervan op Twitter plaatste.

Eerder dit jaar plaatste een Japanse onderzoeker ook al een filmpje in kleur van een poepende waterbeer. Daarin is goed te zien hoe knalgroen de vijg is, wat wordt veroorzaakt door het dieet van beerdiertjes: algen en korstmossen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wat de drol weegt en hoelang die precies is, is niet bekend, maar dit beerdiertje is slechts 0,2 millimeter lang, so you do the math.

Bronnen: Twitter, Live Sciene

Beeld: Tessa Montague

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis