Haal KIJK 9/2021 in huis!

Laurien Onderwater

19-08-2021 07:00:00

KIJK 9/2021

Ren naar de winkel of surf naar onze webshop, want de nieuwste editie van KIJK ligt in de schappen. Met op de cover: hobby’s van de superrijken: megasociaal of megalomaan?

De wereldbevolking telt inmiddels ruim 2700 miljardairs. Sommigen geven hun fortuin uit aan villa’s, jachten en luxe bolides, anderen zetten hun vermogen in om hun toekomstdromen te verwezenlijken. Gaan deze mensen ons leven bepalen? En willen we dat? Je leest het in KIJK 9/2021.

Ook in dit nummer:

  • Kadavers vormen een belangrijke voedingsbron voor levende dieren. Maar hoe die voedselkringloop werkt, is nog onduidelijk. Een Nederlandse bioloog wil daar verandering in brengen.
  • Als iemand een onverklaarbaar ruimteverschijnsel van buitenaardse makelij noemt, vegen wetenschappers dat idee vaak meteen van tafel. En dat frustreert Harvard-astronoom Avi Loeb.
  • Grote kans dat je nog nooit van de Hanford Site in de VS hebt gehoord. Veel Amerikanen ook niet, terwijl ze wel meebetalen aan het enorme bedrag dat nodig is om dit nucleaire complex op te ruimen.
  • De spermakwaliteit van mannen gaat sterk achteruit, roepen onderzoekers al jaren, met een mogelijke onvruchtbaarheidsepidemie tot gevolg. Maar volgens andere deskundigen valt dat allemaal wel mee.
  • Na bijna zestig jaar miljonairs van A naar B te hebben gevlogen, nadert het einde van de Learjets. Reden genoeg om terug te blikken op de succesvolle loopbaan van deze privétoestellen.

KIJK 9/2021


KIJK 9/2021 ligt in de winkel tot en met 15 september. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws