KIJK 12/2018 ligt nu in de winkel!

Laurien Onderwater

22 November 2018 06:59

complotdenkers KIJK 12/2018

Yes, de nieuwe editie van KIJK is uit! Met op de cover: graven in het brein van de complotdenker. Snel naar de winkel of bestel KIJK 12/2018 online.

In deze editie brengt KIJK de voorlopig laatste aflevering van de rubriek Complot! Een uitstekende aanleiding om een paar belangrijke vragen te stellen. Zoals: hoe komt het dat iemand in samenzweringstheorieën gaat geloven? En aangezien er nogal veel complotdenkers zijn: vormen ze een gevaar voor de samenleving? Je leest het in KIJK 12/2018.

Verder in dit nummer:

  • Technologische hoogstandjes genoeg in Nederland. Maar welk idee van eigen bodem is nu het beste van 2018? Met jullie hulp selecteerde KIJK de top 10.
  • We kennen Michael Palin vooral als komiek. Maar hij is ook historicus en schreef een boek over het rampschip Erebus (dat je kunt winnen!).
  • In Rusland worden samenzweringstheorieën op het hoogste niveau bedacht. De boodschap: het Westen deugt niet.
  • Neutrino’s vliegen bijna overal ongehinderd doorheen, dus deze deeltjes ‘vangen’ is een flinke uitdaging. Toch moet de nieuwe detector KM3NeT precies dat gaan doen.
  • Bak jij er letterlijk niks van in de keuken? Een maaltijd op tafel zetten wordt een stuk makkelijker dankzij nieuwe technologie.

KIJK 12/2018 complot

KIJK 12/2018 ligt in de winkel tot en met 21 november voor 5,99 euro. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.

Cover: NASA, iStock/Getty, Sixth Floor Museum, DOD, USAF, Shutterstock

Bewerking: Jan Willem Bijl


Meer Mens