Monty Python vreet strandlaken op

Naomi Vreeburg

02-03-2020 12:59:00

python

Australische dierenartsen hebben onlangs het leven gered van deze gulzige python.

“We maken allerlei interessante dingen mee op onze afdeling, maar we zien niet elke dag zoiets bizars als dit”, zo begint de Facebookpost van het SASH dierenziekenhuis in Nieuw-Zuid-Wales. Gevolgd door een filmpje waarbij de dierenartsen een python, met de briljante naam Monty, bevrijden van een strandlaken. De slang had de handdoek ingeslikt.

Lees ook:

Alsof het verwijderen van het strandlaken er nog niet vervreemdend genoeg uitziet, hebben de dierenartsen ook een camera aan het einde van de handdoekgrijper bevestigd. Zo kun je het binnenste van de python aanschouwen als de handdoek – onder narcose – uit haar lijf wordt gehaald. Verwondert u:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Op het filmpje zie je ook dat de eigenaar van Monty de python maar wat blij is als de dierenartsen het laatste stukje strandlaken uit haar giechel trekken. Volgens de vrouw is Monty “weer haar vrolijke en hongerige zelf”. Hopelijk niet zo hongerig dat ze zich weer aan een handdoek tegoed doet.

Bronnen: ScienceAlert, Time.com, Facebook

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes