Dit explosieve fietsalarm houdt dieven wel tegen

Laurien Onderwater

18-05-2016 11:00:26

Explosief fietsalarm

Van deze waarschuwing schrikken fietsdieven zo erg, dat ze je geliefde tweewieler netjes zullen laten staan.

Helaas hebben velen van ons er eens mee te maken gehad: je fiets is gestolen. Al zet je hem nog zo goed op slot, dieven weten hem los te krijgen. Yannick Read was het zat en bedacht een anti-diefstal alarm: Bike Mine. Dit systeem produceert zo’n harde knal, dat geen enkele dief het in zijn hoofd zou halen om nog een fiets te jatten.

Flinke knal

De Bike Mine bestaat uit een lange draad titanium, een val die werkt door middel van een veer en een kleine ontsteker die een patroon zonder kogel ontvlamt. In onderstaand filmpje is te zien hoe het mechanisme een knal veroorzaakt. Wanneer de crimineel er met de buit vandoor wil, gaat de losse flodder af en produceert een explosie van 150 decibel. Ter vergelijking: als je naast een startend straalvliegtuig staat, krijg je ook zoveel geluid te verduren.

Dat de dief hiermee de stuipen op het lijf wordt gejaagd, is zeker.

Dove kwartel

De bedenker van Bike Mine verzekert iedereen ervan dat het systeem veilig is, maar wij zetten er zo onze vraagtekens bij. Wat nou als het ding afgaat terwijl je hem zelf van je fiets probeert te halen? Daarnaast kan 150 decibel permanente gehoorschade veroorzaken. En wat mis je nou liever: je gehoor of je fiets?

Bronnen: Bike Mine via Kickstarter, Popular Mechanics, Gizmodo

Beeld: Bike Mine via KickstarterPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis