KIJK Tipt: Tomahawk Digital Tape Measure

KIJK-redactie

22-06-2022 09:00:00

Tomahawk Digital Tape Measure

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

CheerTok

CheerTok

De wereld ligt in je handen. Tenminste, als er óók een CheerTok in je handen ligt. Dit pocket touchpad device is namelijk een klein apparaatje met bovenop een aanraakvlak, waarin je allerlei shortcuts voor je smart devices kunt programmeren. Oftewel: een bedienmachine voor al je slimme huisraad. Tik om te bellen, veeg om de gordijnen neer te laten, swipe naar links voor muziek, swipe naar rechts om naar rechts te swipen, knijp om de KIJK- website te openen. You name it!

Dubbeltik voor www.cheerdots.com

Je kunt de pot op

Museum de Wemme

Museum De Wemme in Zuidwolde neemt je in deze tentoonstelling – tot en met 30 oktober te bezoeken – mee op een tijdreis langs eeuwen toiletgebruik, van de hunebedbouwers tot de modernste wc’s.

Museum De Wemme

Tomahawk Digital Tape Measure

Tomahawk Digital Tape Measure

De meest productieve rolbandmaat ter wereld. Zo typeert de T1 Tomahawk Digital Tape Measure zichzelf. En misschien wel terecht. Want een oledscherm op de bovenkant toont live de afstand die je aan het meten bént (zodat je niet steeds op het lint hoeft te kijken) en een e-papierscherm aan de zijkant toont de laatste afstanden die je al gemeten hébt (zodat je niets kunt vergeten). Meten is weten, dachten letterlijk duizenden backers op Kickstarter.

Check de campagne op www.kickstarter.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in de zomereditie van KIJK.

Tekst: KIJK-redactie/Rik PetersPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws