Stylus verandert hand in een canvas

Naomi Vreeburg

19-05-2020 15:00:17

stylus

Tekeningen die je met deze stylus op de rug van je hand maakt, verschijnen op je smartwatch.

Smartwatches zijn hot en ze kunnen steeds meer wat smartphones ook kunnen. Maar helaas is een simpele taak, zoals even een appje naar je vriend of vriendin tikken, lastig vanwege het pietepeuterige scherm. Spraakherkenning biedt enige uitkomst, maar om nu in een openbare ruimte tegen je smartwatch te blèren om een berichtje te versturen…

Onderzoekers van de Leibniz University Hannover zochten naar een andere oplossing. En die vonden ze in de vorm van een stylus, een pennetje waarmee je ook een smartphone of tablet kunt bedienen. In plaats van over het kleine scherm te bewegen, beweeg je de stylus van de Duitse wetenschappers over de rug van je hand.

Magnetometer

De stylus heeft ongeveer dezelfde grootte als een standaard balpen, maar aan de top bevindt zich een bolletje met een magneet. In het pennetje hebben de onderzoekers verder een batterij verwerkt die 12 uur meegaat voordat hij toe is aan een oplaadbeurt.

Via Bluetooth maakt de stylus contact met de smartwatch (in de studie gaat het om een Huawei Watch 2). Het slimme horloge heeft een ingebouwde magnetometer die normaal gesproken volgt in welke richting de gebruiker zich beweegt. Maar de magnetometer kan ook de bewegingen van het pennetje bijhouden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Tekeningen

Met het prototype zijn de onderzoekers erin geslaagd tekeningen op de rug van een hand te maken die vervolgens op de smartwatch verschijnen. Dit kun je zien op bovenstaand filmpje. Maar de technologie kan ook worden ingezet om woorden op je hand te schrijven en vervolgens te versturen. Daar is geen geblèr voor nodig.

Bronnen: ACM DL, Gizmodo, Hackster.io

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes