KIJK Tipt: De kosmische komedie

KIJK-redactie

10-03-2021 09:00:00

kosmische komedie

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

De kosmische komedie

de kosmische komedie

Een filmische vertelling van Frank Westerman over het reikhalzen naar een betere wereld – buiten de dampkring. Met een telescoop of met een raket, we blijven ons verlangen richten op de kosmos.

Bestel hier het boek

Forzo Fogarty Watches

horloge

Bij het woord horloge denk je natuurlijk meteen aan ex-motorcoureurs. Niet? Volgens Forzo is dat jouw fout, want de Britse klokjesmaker ging een enthousiaste samenwerking aan met Carl Fogarty: viervoudig winnaar van het WK superbike. Kennelijk heeft ‘Foggy’ zijn collectie from scratch ontworpen, is de limited edition-reeks een eerbetoon aan klassieke designs, en past dit Kickstarter-project bij de unique personality van deze sportman. Wij zien het ook niet, hoor. Maar waarschijnlijk zijn de Forzo Fogarty Watches wel razendsnel uitverkocht.

Race naar www.kickstarter.com

OneClock

klok

Met de OneClock kun je echt zachtjes wakker worden. Deze hippe en handgemaakte wekker (met Swissdesigned analog clock movement, wat dat dan ook moge zijn) haalt je namelijk niet met een schelle pieptoon uit je slaap, maar met ‘sonische composities’ die langzaam toenemen in melodie, tempo en intensiteit. Oftewel: je ontwaakt met aanzwellende muziek. Klinkt goed, maar van het prijskaartje à la 350 dollar zouden wij wel even wakker liggen.

Meer hoogdravende termen op https://oneclock.co

Deze en nog meer gadgets staan ook in KIJK 4/2021, vanaf 18 maart te koop.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt