KIJK Tipt: oordopjes voor gamers

KIJK-redactie

05 April 2023 09:00

Man draagt Logitech oordopjes tijdens het gamen

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: oortjes voor gamers.

Ongehoord

Oordopjes voor gamers. Dat hoor je niet vaak. Sterker nog: volgens de makers zijn deze Logitech G FITS zelfs de éérste oordopjes voor gamers in de hele geschiedenis van het complete universum. Door een gepatenteerde Lightform-technologie passen de luisterbolletjes zich automatisch aan de vorm van je oren aan, en de razendsnelle Lightspeed-draadloosheid zorgt voor audioprestaties van gaming-kwaliteit. Oftewel: maak je klaar voor je beste spelletje Candy Crush ooit.

Bestellen kan op www.logitechg.com

Carbonlele

Waarom zou je een ukelele van carbonfiber willen? Omdat die beter tegen vocht kan, omdat die beter bestand is tegen temperatuurwisselingen, omdat die een stevigere hals heeft, en omdat die minder snel kapotgaat dan de klassieke houten variant. Met die pitch scoorde de Carbon Fiber Concert Ukulele van Klōs Guitars een fijne hit op de crowdfundwebsite Kickstarter. Waarom je uberhaupt een ukelele zou willen, is echter nog steeds een raadsel.

Check de campagne op www.kickstarter.com

Ei, foetus, baby

Welke technieken hebben bijgedragen aan de huidige kennis over de zwangerschap? En hoe is het beeld van abortus door de jaren heen veranderd? Hoogleraar wetenschapsonderzoek Trudy Dehue onderzocht het voor dit boek.

Check trudydehue.nl voor meer info.

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 4/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt