Boek: De alleseter

Laurien Onderwater

20 December 2017 15:59

De alleseter

In zijn boek De alleseter behandelt culinair columnist en restaurantrecensent Joël Broekaert per hoofdstuk een voedingsmiddel. En daar zitten erg bijzondere tussen.

Joël Broekaert is een omnivoor, oftewel een alleseter. En wat hij precies allemaal in zijn mond heeft gestopt, deelt hij graag in zijn boek De Alleseter. Een greep uit zijn ‘eet-cv’: lamprei, berenworst, stierenpenis (ja, echt).

Smakelijk eten

Maar Broekaert schept niet alleen op over wat hij allemaal al heeft gegeten. Op een gevatte manier vertelt hij er ook een heleboel interessante weetjes bij. Zo hebben vette vissen onverzadigde vetzuren, omdat ze anders stollen in de koude zee. En in een echte Franse steak tartare hóórt paardenvlees.

Ook leuk aan De Alleseter is dat elk hoofdstuk uit slechts een paar pagina’s bestaat en de hoofdstukken afzonderlijk zijn te lezen. Broekaert behandelt immers per hoofdstuk één voedingsmiddel. Bon appétit!

***** | 320 pagina’s | €17,50

Je kunt het boek (ebook of paperback) bij AKO bestellen: Meer dan 20.000 eBooks – AKO.nl

KIJK 1/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer KIJK tipt